O abordare globală a ochilor și a anatomiei

Anatomia persoanelor diferă – nu există două fețe identice

În cazul în care lentilele de ochelari nu se potrivesc cu parametrii fiziologici ai feței purtătorului, acesta nu este în măsură să utilizeze întregul potențial al vederii tridimensionale, care este esențială pentru o vedere perfectă la depărtare. Cercetările arată că 50% dintre purtătorii de ochelari cu lentile progresive se lovesc de probleme de vedere neclară la depărtare, distorsiuni periferice sau vedere 3D limitată și/sau pot apărea dificultăți în aprecierea distanțelor.

Lentilele progresive ZEISS Precision Superb răspund la această provocare vizuală cu o soluție care oferă armonie optimă a sistemului ochi-lentile-ramă de ochelari.
În plus, la fel ca și toate lentilele progresive ZEISS din gama Precision, ZEISS Precision Superb oferă gravură personalizată cu laser, maxim 5 caractere la alegerea purtătorului.

Lentile progresive ZEISS Precision Superb

Potrivire fiziologică cu fizionomia purtătorului

preciziesuperb

Principalele beneficii pentru clienţi

  • Vedere îmbunătățită cu utilizare integrală a vederii tridimensionale 3D
  • Libertate deplină în alegerea ramei
  • Acomodare rapidă cu lentilele – pentru orice ramă de ochelari
  • Acuitate vizuală bună și oboseală redusă la lecturarea tipăriturilor și la utilizarea dispozitivelor digitale, pentru persoanele cu vârsta peste 40 de ani
  • Lentile subțiri și ușoare
  • Gravură cu laser personalizată după dorința purtătorului

Optimizarea zonelor vizuale cu ajutorul parametrilor fiziologici ai purtătorilor

Nu există două fețe identice. Fiecare nas, fiecare ureche sunt diferite. Există chiar și diferențe între ochiul drept și cel stâng. Lentilele progresive ZEISS Precision Superb sunt optimizate cu precizie în funcție de următorii parametri ai feței:

Poziția pupilelor în spatele lentilelor

Parametrii ramei de ochelari
În plus față de dimensiunile și forma ramei alese, parametrii ramei oferă detaliile finale pentru un echilibru optim între dimensiunile zonelor vizuale individualizate și performanțele optice și estetice.

Înălțimea de centrare și distanța interpupilară
Înălțimea variabilă de centrare, permite alegerea oricărei dimensiuni de rame de ochelari și permite ca lentila să fie proiectată corespunzător. O măsurare precisă a distanței interpupilare asigură poziția corectă a zonei vizuale pentru apropiere.

Ajustarea ramei de ochelari pe nas și urechi

Unghiul pantoscopic
Unghiul pantoscopic (unghiul de înclinație a lentilei față de poziția verticală, în poziția reală de purtare a ramei de ochelari) trebuie să fie luat în considerare la calculul lentilelor, în scopul de a reduce aberațiile optice și de a crește câmpurile vizuale utile.

Distanța vertex-spate
Distanța vertex-spate (distanța dintre cornee și suprafața posterioară a lentilei) este parametrul necesar pentru simularea mișcării ochilor în spatele lentilei și optimizarea zonelor vizuale.